HTML

Ezmiez?

"A legnagyobb utazást az cselekedte a Földön, aki legmesszebb bírt távozni a saját állatiságától." Gárdonyi Géza

Ti is megmondtátok

  • mokevar: @Ianas: Én már régóta azon a véleményen vagyok, hogy országot vezetni valóban hozzáértő, tapasztal... (2014.12.07. 23:07) Te miért is tüntetsz?
  • mokevar: @Littlewood: Igen, a Budapesti Slam klubban szoktam, amit a Kolorban tartanak. Ez azt hiszen, febr... (2014.04.03. 13:08) Venni vagy nem venni

Ha már unod a bulvár bullshit-et

2013.07.19. 13:35 mokevar

Mitől leszel menő?

Címkék: busz slam pasi menő

Békávézó menő srácból minden buszon akad,

Hahó komám, mi lenne, ha észrevennéd magad?

Nem az ájfón tapicskolás a legkirályabb dolog,

Az sem, ha a fekvenyomást 150-nel tolod,

Sőt, a  pláza-babázásnál is van ami vadabb,

Annál is, ha a mellizmod, márkás cuccban dagad,

Figyelmesség, új lehet, de hidd el ez a nyerő,

Legyen kicsit közhasznú az edzőtermi erő,

Ne a korláthoz tapadva, kiskakasként feszíts,

Kukkants ki a napszemcsiből és légyszi, kicsit segíts,

A babakocsis kismamák hálásak lesznek neked,

S ezt az élő valóságshowt izomból megnyered!

pearl-harbor-80388_150.jpg

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://copywrite.blog.hu/api/trackback/id/tr735414906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.20. 07:36:20

Igeeen! A babakocsis nagy magyar anyáknak is írjál lécci, nem menő a járda közepén tolni! :D

j311 2013.07.20. 14:23:40

Van egy pár ismerősöm, akinek sosem volt ilyen problémája, igaz ők szépen a hátukra kötötték a gyereket...

@little troll: Hagyjadazt, az anyák sérthetetlenek. Az anyáknak mindig mindenben igaza van, minden azonnal jár nekik, aki pedig kétségbe meri vonni felsőbbrendűségüket, az anyagyűlölő és az árokba kell lőni azonnal!

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.20. 14:43:39

@little troll: ?! Lehet, hogy vannak tank anyukák, akik viszaélnek a helyzetükkel, de a legtöbb anyuka egyszerűen csak egy kis törődésre vágyik. Te biztos nem érted ezt, mert vagy pasi vagy vagy 18 éves kiscsaj, aki még olyan messze van ettől, hogy el sem tudja képzelni, mivel jár. Ebben benne kell lenni, aki nem volt, az nem értheti.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.20. 14:48:24

@j311: A hordozó nem rossz ötlet, de javaslom, próbálj meg egy netto 10 kilós gyerekkel (ekkora egy átlag 1 éves) mondjuk 1-2 órát így összekötve közlekedni...napi szinten. Garantálom a reumatológiát.

Az anyáknak nincs mindenben igaza és nem sérthetetlenek, de meg kell őket érteni, mert nem egyszerű nekik. Elzárva a külvilágtól, hatalmas felelősséggel járó 'munkát' végeznek, amit senki nem ismer el igazán. Állandó fusztráció, kialvatlanság, rohanás. Ez is egyfajta munkahelyi stressz, és nem 8 óra a munkaidő, a főnök meg igen bájos tud lenni, de néha könyörtelenül egoista. Na. Neked is csak azt tudom mondani, amit a troll kommentelőnek. Csináld 1-2 évig egy átlag gyerekkel, átértékelsz majd mindent, amit eddig csináltál.

j311 2013.07.20. 18:30:34

@mokevar: Mintaanyukám (és férje) a 3 gyereknél tartanak, mégsem járnak gyógytornára. Babakocsit sem láttam még náluk soha.
Mondjuk abból, hogy garantálod a reumatológiát, csak az látszik, hogy csípőből elutasítod a hordozást és jó eséllyel még csak utána sem olvastál.

Nem kötelező ám elzárva lenni a külvilágtól, csak fel kell emelni a segget és menni. Van ám kismillió kismamás 'napközi', foglalkozás, stb... Persze egyszerűbb, ha az ember otthon marad, főleg ha nem akar a 10 kilós gyerekkel meg a 15 kilós babakocsival szenvedni. Csak lehajítja a szőnyegre a játékai közé és odafigyel rá annyira, hogy ne ölje meg magát.
Minden anya maga választja, hogy bezárva akar lenni 7/24-ben vagy közösségbe jár.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.20. 22:33:51

@j311: Szóval ismersz valakit,aki hordozót használ, de babakocsit nem annyira és egyből tudod a frankót. Tudod kedves bárki légy is, kívánom,ha egyszer lesz gyereked, neked is beválljon a hordozás és eszedbe se jusson olyan bünös dolog, mint babakocsi. Az meg pláne,hogy esetleg bkv-z vele. Utánaolvastam a hordozásnak. Szép, jó, ekkora gyerekkel no thank you.

Borzasztó zseniális meglátás ez a mamaklubos ötlet. Ebből is látszik, hogy vagy pasi vagy és szarsz az egészre, vagy valami 20 éves liba,aki azt hiszi még,hogy a 20 éveseké a világ, mert ti aztán mindent tudtok. Majd szépen pofára esel. Fájni fog, de megígérem, sajnállak majd.

2013.07.21. 01:19:18

@j311: :D Nem hagyom.

@mokevar: Mi az, hogy "lehet" hogy vannak tank :D anyukák? Láttam nem is egyet. Sőt, van, amikor kettő tolja egymás mellett a babakocsit.

Én elhiszem, hogy "a legtöbb anyuka egyszerűen csak egy kis törődésre vágyik", na de azt pont tőlem, az ismeretlentől akarja megkapni? Én meg arra vágyom, hogy ne a járda közepén tolja a babakocsit.

"Te biztos nem érted ezt, mert vagy pasi vagy vagy 18 éves kiscsaj, aki még olyan messze van ettől, hogy el sem tudja képzelni, mivel jár. Ebben benne kell lenni, aki nem volt, az nem értheti." Nem vagyok sem pasi, sem kiscsaj.

Mivel jár? A normális viselkedéssel jár együtt, hogy Európa ezen részén a járdán a menetirány szerinti jobb oldalon haladunk, azért, hogy a szembejövők elférjenek mellettünk, akkor is, ha "anyukák" vagyunk. Amúgy meg mit gügyögsz? Anyák, nem? Akiknek majd meg kellene tanítaniuk a gyereküknek, hogy a járda melyik oldalán közlekedjenek, de így erre semmi esély. A kulturálatlan anyáknak kulturálatlan gyerekeik lesznek.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.21. 10:49:19

@little troll: Hú, barátocskám, neked aztán nagyon nehéz életed lehet, ha ilyesmin fentakadsz Magyarországon. Szoktál autót vezetni? Látod mi megy az utakon? Meg úgy egyáltalán? Jól neveltség, szabály követés? Miről beszélünk? Itt?! Ahol egy olyan posztnál, ami arról szól, hogy jó lenne, ha segítenének az anyukáknak leszállni a buszról arról vitatkozunk, hogy mekkora bunkók már az anyukák, mert nem kresz szerint tolják a babakocsit a járdádn?! Javaslom, sürgősen lépj le valami kulturált nyugai országba, vagy Skandináviába, és ott majd aztán lesz szabálykövetés, meg jobbra babakocsi. Sőt, ott olyan magas az életszínvonal, hogy az anyukák nem BKV-znak. Sőt, nincsenek is anyukák, betanított bébiszitterek vannak, akik centire pontosan haladnak a saját sávjukban. Jó utat!

j311 2013.07.22. 14:09:10

@mokevar: Biztos en vagyok rosszul osszerakva, meg a barati korom, de erdekes modon senki sem panaszkodott, hogy be van zarva a gyerekkel.
Jaaa, hogy egyik sem maradt otthon a gyerekkel, hanem vitte magaval?
Lehet hogy ez a titok nyitja?

Utanaolvastal a hordozonak? Vegre egy jo pont. Majd ha rendesen kitapasztaltad (akar egy 10 kilos gyerekkel is), talan megvaltozik a velemenyed. Persze nehez dolog ez egy olyan orszagban ahol mar a babakocsi is statuszszimbolum es legalabb 100k HUF-ot ra kell kolteni kulonben ciki vele utcara menni.

A magyar utakon meg aranylag rend van, foleg a jardan ralizo babakocsis anyukakhoz (es biciklisekhez, de ez egy masik kerdes) kepest. Nem jellemzo a forgalommal szemben haladas, meg a 2x3 savos utak 1x6 savossa tetele.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.22. 15:25:24

@j311: Kisszivem, biztos nagyon okos vagy Te is meg a barátaid is, de továbbra is csak azt tudom mondani, térjünk vissza erre akkor, ha Te is otthon leszel a gyerekkel. Ha meg pasi vagy, akkor meg szerintem kár vitázni ezen, mert úgysem leszel sosem gyedes kismama és nem fogod átélni az érzést. Most úgy vitázunk a témáról, mintha én épp most lógnék a kötélen, Te meg álmodoznál a bungee jumpingról.

Ez a klubbosdi meg a 100k HUF-os babakocsi amúgymeg azt súgja nekem, hogy nem egy súlycsoportban nyomjuk. Tudod, én bérből és fizetésből élő családban működöm. Sem én, sem a párom nem vagyunk vállalkozók, a szüleink meg nem multimilliomosok, szóval nem forgatjuk vasvillával a pénzt. Így egy kicsit nehezeb az élet, de feltételezem neked ezt nehéz lenne elmagyarázni, mivel gondolom újgazdag apa, anya mögötted áll teljes mellszélességgel, s nem szorultál devizahitelre sem, mert a segged alatt volt az első lakás, meg a 500K HUF-os kezdőfizetéses pusziállás.

A magyar utakon szerinted rend van? Aham! Hát szerintem meg nincs. Legalábbis itt Pesten mocskosul nincs. Akinek nagy kategóriája van (terepjáró, vagy a szokásos presztizs kocsik), azok izomból nyomják, minimális KRESZ-tisztelet nélkül. A többiek meg az utak anonimitásában próbálják kiélni a napi stresszt. A femnista - nő vagyok elsőbbségem van, mindig és mindenhol - sofőrökről ne is beszéljünk. Vidéken biztos jobb, meg ha az ember fent említettek bőréből nézi a világot szintén, de így átlagemberként, átlagkocsiból, sz@r a helyzet piszkosul. ÉS tudod az egészben az a rossz, hogy még a járdán a kismamát esetleg el kell engedned vagy leugatod, ahogy illik, hiszen hogy képzeli, hogy használja a járdát, addig az utakon, ha valaki nem KRESZ szerint nyomja, az halálos is lehet. Én már csapódtam autópályán szalagkorlátba, mert a mögöttem haladó kombisnak nem volt elég, hogy 130-cal előztem kamiont és leszorított. Tudom, ez is az én hibám, meg a babakocsié, ami a csomagtartóban volt.

j311 2013.07.23. 13:55:24

@mokevar: Oh yeah, meg is erkeztunk. Nem tudod esz ervekkel alatamasztani a mondanivalodat, tehat jon a szemelyeskedes meg egymas zsebeben turkalas...

Gratulalok! Remelem a gyerekdbol jobb embert nevel az elet.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.23. 16:14:53

@j311: Miért, Te nem személyeskedtél? Az ismerőseiddel jössz nekem, meg a saját nyavalygásoddal, de sehol egy okos link arról, hogy miért jó dolog a hordozó. Na? Ezen kívül pedig, ahogy leírtam korábban, nehéz úgy egyet érteni egy témában, ha a beszélgető feleknek teljesen más a háttere. Szerinted nem?

Azt, hogy rossz ember és rossz anya vagyok meg kikérem magamnak! Bár tudom, hülyeség egy ilyen fórumon bizonygatni az ellenkezőjét, de miért ne. Észérvek kellenek, ok:

Azért közlekedik az anyukák egy része babakocsival, mert:

1. ez egy rég bevált megszokás,
2. a babakocsiban a gyerek fektetve tud aludni (van olyan gyerek, aki csak így tud)
3. a babakocsiba/ra lehet pakolni, ha gyalog mész bevásárolni
4. sok 30-as anyukának valamilyen egészségügyi problémája van - pl. derékfájós (az ülőmunka miatt ez népbetegség)
5. nyáron kevésbé meleg, mint a hordozó

Azért tolják a kocsit az út közepén, mert:

1. a legtöbb járda olyan keskeny, hogy egy normál babakocsi az egészet elfoglalja (nem minden járda a nagykörúton van)
2. a járdák rossz minőségűek (az oldalukon töredezettek, kátyúsak) és a lyukakba beakad a kerék, ezt igyekszik elkerülni
3. figyelmetlen, mert éjszaka nem aludt/a gyerek egész nap nyűgös volt/a gyerek épp nyűgös
4. kertes házas övezetben a kerítéshez közel a kutyák esetleg megkapják a kisgyerek kezét
5. eszükbe sem jut, hogy a gyalogosoknak problémát okoz őket kikerülni/elengedni (kulturált országokban biztos senkit nem zavarnak a babakocsik egyébként.)

Bezártság érzés:

1. a kisbabák első 1-2 hónapjában, de inkább 3-4 hónapos korig kerülendő a nagyobb közösség, főleg télen, mert nagy a fertőzésveszély
2. A kisbabák kb. 6 hónapos korukig max. 1 órát tudnak ébren lenni, ennyi idő alatt hova mész?
3. Ősztől tavaszig a séta nem anyira kellemes - mondjuk így: 5 fok alatt.
4. nem minden anyuka engedheti meg magának, hogy alkalmanként 1-2000 Ft-ért járjon mondjuk heti 3-4 alkalommal jógára, úszásra, játszókörbe, ringatóra, stb. Tudoda GYED 100.00 Ft maximálisan, és van, ahol apa nem keres annyit, hogy teljen havi 30.000-40.000 Ft anya szórakozására. Utcán lehet sétálni ingyen, és beszélgetni is persze, de az nem ugyanaz, mint amikor mondjuk dolgoztál, vagy szórakoztál korábba4. 5. Nem mindenkinek jó fejek a szomszédai
6. Vidéken sokkal kevesebb lehetőség van a babás foglalkozásokra mint Pesten, ha a mama nem vezet, szinte esélye sincs - igaz, általában vidéken közel vannak a rokonok, velük lehet bandázni.
7. Terheságyi depresszió? Tudod, ez általában hormonális. Ilyenkor nem akar az anyuka kimozdulni, hanem nem tud.

+1 Babakocsival nagyon nehéz tömegközlekedni - nem minden anya vezet/engedhet meg magának autót - mert sajnos kevesen segítenek a fel és leszállásban.

2013.07.24. 01:10:08

@mokevar: Nem vagyok a "barátocskád". Elég tapasztalatom van arról, hogy mi folyik szerte Európában és Amerikában. Sajnálom a rád pazarolt időt, kár volt neked írni, semmit sem értesz meg. Ha nem vagy hajlandó kommunikálni, minek írsz? Ne válaszolj, többé nem olvaslak.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.24. 08:59:19

@little troll: Ne olvass, hurrá!!!! Jó bulit kültelken. Én meg a hozzám hasonló parasztok meg majd fentartják neked az országot, hogy legyen hova visszajárni nosztalgiázni. Meg köpködve okoskodni. Good bye!

j311 2013.07.24. 17:39:12

@mokevar: A GYES-sel vagy a GYED-del tartod fenn az orszagot? Emlekeim szerint mindkettot az orszag adja...

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.24. 22:14:04

@j311: Ez most egy észérv volt? Októbertől újra dolgozom, szóval lesz adóbefizetés,ahogy az elmúlt 10 évben eddig. A férjem meg fizet annyi adót, mint 10 minimálbéres,szóval belefért nekem egy kis gyedes élősködés,bocsi. Egyébként hol marad az észérves vita,írtam bőven,amire reagálhattál volna. Nos?

2013.07.25. 11:54:43

@mokevar: Ne erőlködj, fölöslegesen idegesíted magad. Én itt élek.
süti beállítások módosítása