HTML

Ezmiez?

"A legnagyobb utazást az cselekedte a Földön, aki legmesszebb bírt távozni a saját állatiságától." Gárdonyi Géza

Ti is megmondtátok

  • mokevar: @Ianas: Én már régóta azon a véleményen vagyok, hogy országot vezetni valóban hozzáértő, tapasztal... (2014.12.07. 23:07) Te miért is tüntetsz?
  • mokevar: @Littlewood: Igen, a Budapesti Slam klubban szoktam, amit a Kolorban tartanak. Ez azt hiszen, febr... (2014.04.03. 13:08) Venni vagy nem venni

Ha már unod a bulvár bullshit-et

2013.04.09. 18:48 mokevar

Gondolatok a felelős nyugdíjrendszerről

Címkék: vers aktuális nyugdíj

Távol még a jövő, de egyre közeleg,

Döntsd el ma mit akarsz, amíg megteheted,

Fogd a cuccot, s fuss, ha lehet még az idén,

Szorgos magyar kézre, mindehol van igény.

Vagy maradj, ha akarsz, szorgalmasan termelj,

Lakásodra hitelt már ne igen terhelj,

Adózz szépen, sokat, s csinálj vagy 5 kölköt,

S nem kérdezi senki, a segélyt mire költöd.

Légy példás polgára, szerető hazádnak,

Szavazz bizalmat, a legigazabb pártnak,

Csendben tűrd az igát, s ha véget ér a nóta,

Még a nyugdíj előtt, üljél ki a hóra!

Vagy, ha nem megy önként, az eltávozás, öreg,

Az öngondoskodás, segítsége jöhet,

A minimálbér nőhet, s közmunka is akad,

Jó szavazópolgár, szánd el szépen magad!

Eltelhet az élet burzsuj luxus nélkül,

A szegénység szép, s a mennyben is megtérül,

Az évek tova szállnak, nincsen már sok hátra

Tedd össze az aprót, s már most gyűjts farhátra!

nyugdij.png

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://copywrite.blog.hu/api/trackback/id/tr525213908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve123 2013.04.10. 11:55:52

kerdezzbatran.blog.hu/2013/04/08/egyeni_szamlak_0_forinttal
politikai szempontból két rossz közül választhat a kormány

David Bowman 2013.04.10. 12:45:37

Mások levelenként kapják a borostyánt,
Neked egyből koszorút kell adni.

Pszt! 2013.04.10. 12:49:21

Ha nem lopják el a megtakaritasunkat, lett volna nyugdijunk!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.10. 12:58:46

Az egyetlen racionális viselkedés adót csalni.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.10. 13:15:53

@Steve123: Magvas gondolatok Steve, a kormánynak valóban nincs egyszerű dolga. Se a mostaninak, se a jövőbelieknek. Nyugdíjrendszert átalakítani - mert a reform sajnos szükséges - nem tartozik a legegyszerűbb és legnépszerűb feladatok közé. Itt az a kérdés, hogy a jelenlegi, vagy jövőbeni vezetés meri-e vállalni, hogy nem látszatintézkedést hoz, hanem olyan megoldást keres, ami várhatóan a legtöbbek számra biztosít majd megélhetést. Persze mindeközben törekednie kell arra is, hogy a felnövekvő generációnak legyen lehetősége az öngondoskodásra azáltal, hogy megfelelő bérszinvonalat biztosít egy stabilabb gazdaság által. Ja, és persze még emellett ösztönzi az adófizető állampolgárokat (!) a gyermekvállalásra, mert valjuk be Barátom a bajban, nagy valószínűség szerint azok fizetik majd a jövő nyugdíjjárulékát, akiknek most a szülei teszik azt. Szép feladat, nemes feladat. Vajon akar valaki egy mai Audi helyett egy jövőben elismerő sort a történelemkönyvben?

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.10. 13:16:55

@David Bowman: Köszi! Patkoljak el? :P Még nem tervezem Davie, de egy kis babér jól jönne. Úgyis krumplifőzeléket csinálok vacsorára. :)

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.10. 13:21:58

@Pszt!: A magánpénzek elzsákolása elég csúnya húzás volt, elismerem. S, ha maradtak volna a magánpénztárak a helyzet bizonyosan könnyebb lenne a jövőben, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a magánnyugdíjpénztári számlán lévő összeg örökölhető volt, az állami meg nem. Ez ugye jobban motiválja a befizetést, mint az állami, mert az ember úgy van vele, ha nyugger lesz, neki jó a megtakarítás, ha meghal, a gyerekeknek. Azonban attól tartok, egy átlagember jövedelméből fizetett magánbefizetésből nem jött volna össze elég pénz 20-40 év alatt, ami elég lenne a megélhetéshez egy nyugdíjasnak. Állami rendszer kell mindenképpen.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.10. 13:24:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez egy érdekes meglátás. Az adócsalással az állam jelenlegi működését lehetetlenítenénk el, ami a jövőben még több galibát okoz. Az adócsalás tehát nem megoldás. Pláne, hogy, szerintem kevesen lennének azok, akik a megtakarított adóforintokat egyből hosszútávú befeketetésekbe tennék, mondván - ez jó lesz a nyugdíjas évekre. Inkább egy jobb kocsi, nagyobb ház, még egzotikusabb nyaralás... aztán 60 után még farhátra sem marad. ;)

dogbakszi 2013.04.10. 14:30:34

T. emberek!
Miről beszélünk itt? Nyugdíjról?
Nyugdíjat csak akkor fogunk kapni, amikor kegyesen adnak nekünk.
Hisz hajdan (A)Rogán(s) Tóni beterjesztése alapján a nyugdíjjárulékot átkeresztelték nyugdíjadónak, s mint az közismert, a járulék olyan befizetés, amiért cserébe szolgáltatni kell, míg az adó az olyan befizetés, amiért nem kell semmit sem szolgáltatni.
Na ezért bármely pillanatban mondhatják azt, hogy mostantól nincs nyugdíj...
...sajnos nem lesz más lehetőség, mint az adócsalás (@maxval, a gondolkodni próbáló birca), s az így behúzott pénz titkon biztonságba helyezése (mert egy vagyonosodási vizsgálat hamar buktához vezethet), .... vagy megdönteni e kontár fideSS banda rendszerét, s egy normális rendszer kiépítésével a nyugdíjrendszert is a helyére rakni...

dogbakszi 2013.04.10. 14:39:03

Miről beszélünk itt?
Nyugdíjról?
Mivel (A)Rogán(s) Tóni beterjesztésére a fideSS kormány a nyugdíjjárulékot átnevezte nyugdíjadóra, s tudvalevő, hogy a járulékért kötelező szolgáltatni valamit, de adóért nem kell semmit sem, így a nyugdíj mint ópció, csak adható, nem kötelező adni, vagyis ki vagyunk szolgáltatva öreg napjainkra is ennek a fideSS bagázsnak.
- Így tényleg nem marad más, mint az adócsalás (@maxval, a gondolkodni próbáló birca), csak a kinyert pénzt titokban kell biztonságba helyezni, hisz egy vagyonosodási ellenőrzésen meg lehet bukni,
- ...vagy le kell váltani ezt a kontár fideSS bandát, egy normális rendszert kell újra kiépíteni, s abban a nyugdíjrendszert is a helyére kéne tenni...

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.10. 15:54:02

@dogbakszi: elvileg az adóért is kellene adni valamit - elvileg abból kéne működnie az országnak. Az, hogy a befolyt adóból mennyi megy az ország közdolgaira és mennyi politikusi illetve szimpatizánsi zsebekbe, az más kérdés. Nyugdíjat sosem a teli kincstárból fizettek eddig sem, mert szerintem nem nagyon volt olyan, hogy befolyt volna annyi, amennyi a kifizetés. Ez a jövőben méginkább így lesz.
Az adócsalás, ahogy feljebb is írtam, nem megoldás. Ha senki sem fizet adót, mert ellopják, akkor egy idő után összedől az állam működése. Hiába lesznek eldugott forintjaid, ha nincs egészségügy, közoktatás, rendőrség, tűzoltók, stb.
Felelősségteljes, hazaszerető (nem magyarkodó!) politikusok kellenek, akik nem féltik az arcukat. Ilyenek meg tudnák reformálni az országot, persze nem regnálnának sokáig, mert sokakat bántanának az intézkedések. Sajnos az üszkös lábakat le kell vágni, mielőtt kinyír a cukor. Ezt sokan nem fogadják el.
Ha tudsz elfogadható, nem karrierpolitikusokat tömörítő politikai erőt, aki alternatíva jövőre, szólj. Én rájuk szavazok! Köszi! :)

David Bowman 2013.04.11. 10:42:30

@mokevar: Én tudok. Németországban vannak. Küldöm is a gyereket oda. Hátra se nézzen.

David Bowman 2013.04.11. 10:46:45

Olvastam egy kb 1977es novellát. Szentmihályi Szabó Péter írta, az a címe, hogy Nyiha. Nyugdíjasok Intézményes Hamvasztási Alapítványa. Ez az állami szerv irtja tervszerűen a nyuggereket.
melykut.blogspot.fr/2012/05/nyiha.html

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.11. 12:15:15

@David Bowman: Szóval a megoldás ismét német barátainknál rejtőzik?

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.11. 12:16:19

@David Bowman: Nálunk most az 5-es korosztályt írtják, hogy egy darabig ne nőjön a nyuggerek száma. Se munkájuk, se perspektivájuk, se semmi. Aztán jönnek a többiek. Nem túl bíztató a jövő az tuti.
süti beállítások módosítása