HTML

Ezmiez?

"A legnagyobb utazást az cselekedte a Földön, aki legmesszebb bírt távozni a saját állatiságától." Gárdonyi Géza

Ti is megmondtátok

  • mokevar: @Ianas: Én már régóta azon a véleményen vagyok, hogy országot vezetni valóban hozzáértő, tapasztal... (2014.12.07. 23:07) Te miért is tüntetsz?
  • mokevar: @Littlewood: Igen, a Budapesti Slam klubban szoktam, amit a Kolorban tartanak. Ez azt hiszen, febr... (2014.04.03. 13:08) Venni vagy nem venni

Ha már unod a bulvár bullshit-et

2013.07.11. 16:46 mokevar

A gyűjtögetők vacsorája

Címkék: vers aktuális eltűnt gyüjtögetés

Visszafordul önmagába civilizált világunk,

Eddig boltba mentünk azért, amit épp megkívántunk,

Mostanában visszatérni látszik az ősi szokás,

Gyűjtögetve szerezhető be a vacsorafogás.

Az ország egy szép és közös, dúsan termő zöld mező,

Járja azt a sok kis vidám, ezt meg azt gyűjtögető,

Érett gyümölcs, tüzifa, vagy épp étkészlet is akad,

Egy kerítés sem oly magas, hogy visszatartsák magukat,

Zöld udvarban paradicsom, répa, retek, burgonya,

Zsákjukba mind bevándorol, lesz majd otthon vacsora,

Tornádó, a pej paci is begyűjtésre kerülhetett,

Belőle jó szalámi, s kolbász készülhetett,

Lovat gyűjtögetni jobb, mint biciklit, ez nem vitás,

Jobb a lósült, mint a gépzsír, s kijön belőle 10 fogás.

horse-107849_640.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://copywrite.blog.hu/api/trackback/id/tr525400678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.20. 14:57:02

@little troll: Ok, köszi. Valami komment a tartalomhoz esetleg?

2013.07.21. 02:10:43

@mokevar: Ez a vers nekem nem tetszik, de gondolom nem ezt akartad hallani. Az ősi szokás nem ezt jelentette. A lopás meg lopás, az is ősi dolog, nem véletlenül vágták le a tolvajok kezét valahol messze meg régen. Nekem sem tetszik a lopás, de sajnálom azokat a nyomorultakat, akik úgy érzik, nincs előttük más út.
Az utolsó sor hasonlatában a lósült meg a gépzsír nekem nem jön össze.
Nem ártana néhol némi szótagszámlálás.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.21. 10:57:56

@little troll: Sajnálom, ha nem tetszik. Szerintem a kortárs érában kiválóan megállja a helyét, szótagszámláslás ide vagy oda. Nem Ady, nem Petőfi, ez 21. század, s mint írtam, nem is igazán vers, hanem a véleményem arról, amit látok, halok érzek, csak épp rímel. Tudod, barátom, majd, ha hozzád törnek be egy éven belül harmadjára a szimpatikus gyüjtögetők, Te sem leszel ennyire toleráns. Az ilyen nagy humanisták, mint Te vagy, csak addig ilyen együttérzőek, amíg nem tűnik el egy gyűjtögetés során a pénztárcájuk vagy a csodás kis okostelefonjuk. Tudod, ebben az országban épp az az egyik legnagyobb baj, hogy egyesek megengedik maguknak, hogy a szegény kis nincstelen köpenyébe bújva bármit megengedjenek maguknak. Mert ők csak szegény kis gyűjtögetők, ők ebbe születtek, nekik nincs más lehetőségük. Ahol a házunk van, az egész faluban parlagon állnak a földek. Ingyen odaadtunk volna 1 hold szántót arra, hogy bevessék, műveljék, arassák, sőt, még vetőmagot/palántát stb. is adtunk volna, cserébe csak annyit kellett volna tenni, hogy rendbetartják a kertet. Hány jelentkező volt 800 főből? 0! Amíg Magyarországon a földek a plafonig gazzal állnak parlagon, de a mellettük élők azon sírnak, hogy mennyire szegények és nincs mit enni, inkább begyűjtögetik, amit más termel, addig én nem vagyok hajlandó sajnálkozni, bocs. Irigylem az idealizmusodat, de biztos vagyok benne, hogy netto 10 éven belül elmúlik.
süti beállítások módosítása